Este o tehnică terapeutică care utilizează benzi elastice special concepute pentru a ajuta recuperarea afecțiunilor musculo-scheletale. Aceste benzi, numite kinesio tape, sunt fabricate dintr-un material elastic și sunt aplicate pe piele într-un mod specific, în funcție de zona și scopul terapeutic.

Scopul principal este de a sprijini și de a îmbunătăți funcția musculară și articulară, reducând durerea și inflamația, și promovând recuperarea și vindecarea. Benzile sunt concepute pentru a imita proprietățile elastice ale pielii umane, permițând libertatea de mișcare și flexibilitatea. Ele pot fi aplicate în diverse zone ale corpului, inclusiv mușchi, articulații și tendoane.

Aplicarea corectă a benzilor implică evaluarea individuală a pacientului și a afecțiunii sale de către un terapeut specializat. Benzile sunt aplicate într-o manieră specifică pentru a crea suport și stabilitate, pentru a reduce tensiunea sau pentru a îmbunătăți circulația sanguină și limfatică în zona afectată.

Kinesio Taping poate fi utilizat într-o varietate de afecțiuni, cum ar fi:
– Entorse;
– Tendinite;
– Dureri musculare;
– Suprasolicitare articulară sau musculară;
– Postura incorectă;
– Leziuni sportive și multe altele.

Beneficiile includ reducerea durerii și a inflamației, sprijinirea și protejarea zonei afectate, îmbunătățirea funcționalității și promovarea recuperării.
Este important de menționat că Kinesio Taping nu este o soluție de tratament independentă, ci poate fi utilizată ca parte a unui plan de tratament mai amplu. Pentru a fi sigur de efectul benzilor se recomandă ca aplicarea să fie făcută de un specialist, care poate efectua evaluarea și aplicarea corectă a benzilor în funcție de nevoile și afecțiunile pacientului.